viernes, 11 de diciembre de 2009

El Petit Talet

El Petit Talet és la mascota del segle XXI de la Biblioteca el Drac. És l'hereu d'en Talet, la que havia estat la nostra mascota des de 1995. En Talet va ser creat per alumnes del CEIP Joan XXIII, i és un petit drac dels Hostalets que tenia problemes d'estòmac des de que a l'escola li van recomanar que per aprendre, "havia de deborar llibres" i s'ho va prendre al peu de la lletra.

El 23 d'abril de 2009, vam presentar la nostra nova mascota i vam convocar unes eleccions per a escollir el seu nom. La vam exposar a la plaça Josep Espona durant la festa de Sant Jordi i tothom va poder votar i proposar noms. Al final, el nom més votat va ser "El Petit Talet".

Ara, el Petit Talet ens ha regalat una Auca de la Biblioteca que podeu veure exposada a la Biblioteca i també aquí:

Sóc el petit Talet, la mascota de la biblioteca. Pareu molta atenció, que us vull dir quatre coses sobre els llibres i la biblioteca:






Els llibres són fràgils, els agrada que els agafem amb cura i que no els esparraquem ni els guixem.




Els llibres volen estar ben endreçats, no els agrada còrrer per terra ni estar desordenats . Cada un té el seu lloc, siusplau, torneu-li sempre.



Els llibres són nets i polits, els agrada que els agafem amb les mans netes i que no els taquem ni amb beguda ni amb menjar.




Els llibres són silenciosos, els agrada explicar-nos històries a cau d’orella i s’esgarrifen quan senten crits.




Els llibres són els nostres amics i no els agraden les baralles, si voleu els podeu compartir.




Veieu que fàcil és ? Companys dels llibres podem ser i passar-ho d’allò més bé!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario