viernes, 4 de diciembre de 2009

Contes "familiars"

A la Biblioteca el Drac hi trobareu una cistella de contes de "famílies" i de tot el què els envolta. Aquí us en presentem alguns exemples:

Mama, coll!
Teresa Giménez
Tàndem edicions
Una història vinculada a la vida emocional dels primers lectors. Compartir una mare no és fàcil. S’ha d’aprendre a fer-ho després d’haver viscut l’experiència dolorosa de la gelosia, explicada per l’autora/il·lustradora amb molt d’humor.


Conillets, esteu adormidets?
Jane Johnson
Ed. Beascoa
"Que bé, pau i tranquil·litat"- sospira la mare Conill en veure com dormen els seus conillets. Però la mare ha parlat abans d'hora! El petitó s'ha desvetllat, vol jugar, i sobretot vol que la mare estigui per ell. Ella ho provarà tot per fer que s'adormi. Ho aconseguirà?

La mare surt aquesta nit
Juliet Pomés Leiz
Tusquets (col·lecció d'en Simó)
Molt sovint, els pares, en aquest cas la mare d'en Simó, han de recórrer a algú que s'ocupi del seu fill durant unes hores. Una conversa entre la mare i en Simó frenarà la inevitable protesta inicial, i tot quedarà oblidat quan en Simó descobreixi com s'ho passarà de bé aquesta nit...

Col·lecció Simó
En Simó és a punt de fer quatre anys, ja va a l'escola i té una "mascota" (en Pep, el dinosaure) que l'acompanya a tot arreu. Els pares d'en Simó viuen en cases diferents perquè com tantes d'altres parelles, estan separats. Amb els pares, els cosins, els oncles i els amics de l'escola, en Simó, que sempre té ganes de jugar i passar-ho bé, descobrirà moltes coses noves.



En Tamí el pingüí i l'assumpte de l'ou
Christian Berg
Editorial Joventut
Una nit, en Tamí Pingüí i la seva amiga la Nanuma Pingcesa estan asseguts amorosament en una panna de glaç mirant la lluna. Els qui com ells s'estimen, un dia tindran junts petits pingüins. Però, per cert, d'on vénen els bebès pingüins?

Un germanet? A qui se li acut!
Fanny Joly
La Galera
Em dic Gisela. Un dia, a la piscina, vaig notar que la panxa de la mare estava molt rodona. Com si s'hagués empassat una pilota. Aquella mateixa nit, els pares em van comunicar que tindríem un bebè... Vejam, qui tindrà el bebè? Jo també? Jo no els he dit mai que volgués cap germanet! M'agradaria tant que el pare i la mare entenguéssin que el seu millor bebè sóc jo...


Trobareu aquests i molts d'altres contes de temàtica similar a la cistella de contes de famílies de la Biblioteca el Drac.

No hay comentarios:

Publicar un comentario