miércoles, 3 de marzo de 2010

Teatre a l'Hora del Conte

L’Hora del conte és una de les activitats habituals de la Biblioeca el Drac des de fa 9 anys. Es fa cada dijous a la tarda de 5 a 2/4 de 6. L’activitat comença el mes d’octubre i acaba el mes de juny, per tant es fa coincidir amb el curs escolar. La persona encarregada d’explicar el conte és la Saray. Comptem també, com ja és tradicional, amb una comissió de voluntaris de 6è de primària del CEIP Joan XXIII que ens ajuden a anar a buscar els nens a les classes, a entrar-los a la biblioteca i a mantenir-los atents durant l’explicació del conte. Tant des de la comissió de biblioteca, com des de l’escola, es valora molt positivament l’existència d’aquest grup de voluntaris ja que els ajuda a desenvolupar el seu sentit de la responsabilitat.



De tant en tant, varia el seu format amb la col·laboració dels alumnes més grans de l’escola. Amb quins objectius?
- Aconseguir que els alumnes de l’escola que estan a punt de deixar l’escola per anar a l’institut se sentin el màxim d’implicats amb la biblioteca, creant així lligams de cara al futur.
- Ajudar a adquirir hàbits de responsabilitat i compromís envers una institució (la biblioteca) i una activitat concreta (l’hora del conte)
- Fomentar el treball en equip


El passat dijous 8 de febrer, a la Biblioteca el Drac, vam realitzar una d'aquestes activitats "extraordinàries" de l'hora del conte. Cinc alumnes de 6è del CEIP Joan XXIII van representar l'obra de teatre "La Bruixa Coloraines". Quin va ser el procés?
- Creació de grups
- Reunió entre els actors (alumnes) per a decidir un argument per a l’obra
- Reunió amb els mestres i el personal bibliotecari per a redactar l’obra
- Elaboració de vestits, cerca d’atrettzo, elaboració del cartell de l’obra
- Selecció de música i espais on representar l’obra a la biblioteca
- Assaig de l’obra de manera individualitzada (cadascú a casa seva) i durant dues hores a la biblioteca amb la contista

Difusió:
- Previament a l’obra, s’anuncia a través d’un gran cartell a la porta de la biblioteca i també a través de les xarxes socials de les quals la biblioteca en forma part (facebook i twitter)
- Posteriorment, es publica una notícia i fotos a la web de l’escola.

Imatges de l'obra:


No hay comentarios:

Publicar un comentario