lunes, 12 de junio de 2017

30 anys de biblioteca als Hostalets de Balenyà

El servei de lectura pública del municipi té els seus orígens a mitjans dels anys 80, quan la Diputació de Barcelona va obsequiar a l'Ajuntament de Balenyà amb un lot de llibres i una petita subvenció. Com que el poble no disposava de cap biblioteca, l'Ajuntament va decidir adaptar un local per a crear-ne una. El lloc escollit va ser l'actual menjador de l'escola Joan XXIII . La data d'inauguració d'aquest espai va ser el 21 de juny de 1987, el mateix dia que es va inaugurar l'edifici nou de l'escola. 

El setembre de 1993 la Biblioteca va canviar de lloc i es va traslladar a una aula del segon pis de l'edifici nou de l'escola. I el 1995, arrel de l'exposició "Anem a veure llibres" i de la setmana de Tintín, es va ampliar l'espai amb l'aula del costat, de la mateixa mida que la primera però amb una porta corredissa al mig. Això va permetre crear dos espais diferenciats: sala de lectura i sala de coneixements.

Actualment, la biblioteca ocupa el mateix espai, al segon pis de l'escola Joan XXIII. Té accés directe des de l'exterior (sense haver de passar per l'escola) i ha patit alguns canvis. S'ha creat una zona de connexió a internet amb 4 ordinadors i amb possibilitat d'imprimir i escanejar. També hi ha un espai infantil diferenciat dins la sala d'imaginació.

Ja entrats a la dècada els 2000, podem destacar alguns moments importants de la història de la bibiloteca:

- Juliol de 2003, ens visita l'escriptora Maria Barbal.

- Octubre de 2004, comença l'Hora del Conte com a activitat setmanal. Actualment encara es fa.

- Abril de 2005, ens visita l'escriptor Alfred Bosch.

- Desembre de 2008, inauguració de l'exposició "Esgarrapant Records". Els plafons de fotografies es poden visitar a l'entrada de l'Ajuntament.- Setembre de 2009, surten les primeres maletes viatgeres de la biblioteca cap a diferents classes de l'escola Joan XXIII. Posteriorment, l'activitat es farà amb les classes de l'escola bressol El Roc Petit.

- Gener/febrer de 2010, tastets artístics a la biblioteca. Actuacions de The Sey Sisters, Jordi Ginesta i Elisenda Oms, Nordest, Marta Parramon, Pep Sallent i Marc Puigdomènech i Wiki Trio.

- Maig de 2010, publicació del llibre "De la biblioteca a la cuina", amb receptes de cuina de gent dels Hostalets de Balenyà.

- 2012: Celebració dels 25 anys de la biblioteca amb els 25x25, 25 actes diferents, un per cada any de biblioteca.


- Febrer/març de 2013: Es creen els agents cívics de la biblioteca amb l'agent cívic de Balenyà. Es fa l'activitat fotodenúncia.

- Juliol de 2014, es publica el llibre "De la biblioteca a la cuina II".

La biblioteca està a punt de fer 30 anys i per a celebrar-ho podeu participar al Joc dels 30 anys de la biblioteca, un joc de 30 preguntes (una per any) on es repassen diferents temes locals i les històries que podem trobar als llibres de la biblioteca.No hay comentarios:

Publicar un comentario