martes, 25 de mayo de 2010

De la biblioteca a la cuina

"De la biblioteca a la cuina" és un recull de receptes de cuina de la gent dels Hostalets de Balenyà que ha editat la Biblioteca el Drac amb la col·laboració de l'Ajuntament de Balenyà, de l'escola Joan XXIII i de diferents usuaris de la biblioteca.

El projecte d'aquest recull de receptes de cuina va sorgir a l'inici del curs escolar 2009/2010, quan platejàvem la programació de les activitats que la biblioteca volia portar a terme. Ens temptava la idea de fer alguna activitat relacionada amb la cuina i al veure que disposàvem d'un fons bibliogràfic important sobre aquesta temàtica, vàrem decidir fer-ne un racó, amb els llibres del fons documental i diferents recomanacions de recursos web.

A partir d'aquest primer plantejament va venir la idea de buscar quins eren els plats preferits de la gent del poble. Els superdetectius cuiners i altres usuaris de la biblioteca ens van proporcionar les receptes que ara formen part d'aquest recull.

Des de la biblioteca volíem fer palesa la importància de la cuina com a manifestació cultural i característica de cada poble. Una bona cuina feta amb els ingredients de la terra amb temps i paciència és un art que s'està perdent a les cases i que cal recuperar. És per això que reivindiquem una tornada als orígens, les receptes de tota la vida passades per un sedàs més saludable.

Si esteu interessats en adquirir un exemplar de "La biblioteca a casa" escriviu-nos un correu a biblioteca@ajbalenya.org o demaneu-nos informació a la biblioteca (o truqueu-nos al 618220818).

No hay comentarios:

Publicar un comentario